Skriv ut den här sidan

Aktuella forskningsstudier

Vi jobbar ständigt med att förbättra beroendevården.

 I detta ingår att hitta nya metoder för behandling av riskbruk, skadligt bruk och beroende.

Aktuella forskningsstudier

Behandlingsstudie för kvinnor med alkoholberoende och posttraumatiskt stressyndrom

På EWA-mottagningen Beroendecentrum Stockholm genomförs nu en behandlingsstudie för kvinnor med alkoholberoende och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). 

Behandling av ADHD vid långvarigt bruk av amfetamin

Magnus Huss-mottagningen vid Karolinska Institutet startar ett forskningsprojekt för att undersöka effekten av Metylfenidat på ADHD-symtom hos personer med ADHD och samtidigt amfetaminberoende. 

Ärftliga riskfaktorer för missbruk och beroende

På Magnus Huss-mottagningen genomförs en studie som vänder sig till personer som använder eller tidigare i livet använt amfetamin regelbundet. Syftet är att få ökad kunskap om ärftliga riskfaktorer för att utveckla beroende. 

Forskningsstudie för personer som vill gå i behandling för att förändra sin alkoholkonsumtion

På Mottagningen för alkohol och hälsa Nord pågår en forskningsstudie för personer som vill gå i behandling för att förändra sin alkoholkonsumtion. Syftet med behandlingen är att få hjälp med sin alkoholkonsumtion och att kunna dricka kontrollerat. 

Tidig upptäckt av leverskada

På Mottagningen för alkohol och Hälsa Riddargatan 1 pågår ett forskningsprojektet, i samarbete med Capio S:t Görans sjukhus, där vi med hjälp av ultraljud undersöker stelheten i levern. Syftet är att få ökad kunskap hur  alkohol, hepatit och livsstilsfaktorer påverkar levern.

Senast ändrad: 2017-09-11