Skriv ut den här sidan

Mottagningen för alkohol och hälsa

Våra två mottagningar för alkohol och hälsa välkomnar dig som känner att du har problem med alkohol, men i övrigt ett fungerande socialt liv. 

Hos oss får du hjälp, utifrån din egen förmåga, att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation. Det är många som klarar sig bra efter avslutad behandling hos oss. 

"Hälsokoll alkohol"

Det är ofta bra att engagera närstående i behandlingen. Närstående är därför välkomna att följa med redan vid första besöket.

Vi inleder med att ställa frågor för att få en bild av hela dig, och inte bara dina alkoholvanor. Det är många som upplever detta särskilt viktigt eftersom det ger ett helhetstänk även efter avslutad behandling. 

Beteendinriktad behandling

Behandlingen är främst beteendeinriktad. Det innebär att du får beteendeinriktade hemuppgifter som exempelvis kan handla om att registrera hur mycket du dricker. Men det kan också handla om att se vid vilka situationer som alkohollusten kommer fram. Du får även tips om hur du kan undvika vissa situationer och hur du ska hantera dem när de väl uppstår. 

Läkemedelsbehandling

Om du vill kan vi även erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget och minskar återfallsrisken. 

Du som behöver hjälp

Du behöver ingen remiss utan kan söka direkt och få hjälp omgående. Kontaktuppgifter hittar du till höger på sidan.

Välkommen till oss! 

Senast ändrad: 2017-01-26