Ung kille samtalar med en man

Mini-Maria Ekerö har nyöppnat!

Efter ett år av intensiv ombyggnation har Mini-Maria Ekerö öppnat igen. Här kan du som är upp till 20 år och bor i kommunen få hjälp om du vill förändra dina alkohol- och drogvanor. Och om du mår psykiskt dåligt kan du även få hjälp med detta. Mottagningen finns på samma adress som tidigare.

- Det känns oerhört bra att vara igång igen. Nu ser vi fram emot ett gott samarbete med kommunen och hoppas att alla familjer, med oro för en ungdoms alkohol- och drogvanor, hittar till oss, säger Hanna Brännström, enhetschef Maria Ungdom Öppenvården Norra Länet.

Juni 2018 stängdes Mini-Maria Ekerö ned på grund av att lokalerna behövde förbättras. Trots intensivt arbete drog ombyggnationen ut på tiden, men nu i september har verksamheten äntligen kunnat öppna igen.

Till en början är mottagningen öppen på måndagar och tisdagar, men förhoppningen är att kunna utöka detta efter behov. Mottagningen är samlokaliserad med den lokala ungdomsmottagningen och samverkar med kommunens övriga öppenvårdsinsatser. Detta för att kunna ge ett så heltäckande stöd som möjligt.

Mottagningen finns på Bryggavägen 8 på Ekerö.

Du kan läsa mer om om vad vi erbjuder för hjälp på Maria Ungdoms webbplats: mariaungdom.se.