Ny mottagning inom Beroendecentrum Stockholm

Norra mottagningen, Magnus Huss-mottagningen och Östermalms beroendemottagning slås ihop till en och samma mottagning. Den 1 juli 2015 öppnar den nya Magnus Huss-mottagningen på Gävlegatan 22 i Stockholm. 

Beroendecentrum Stockholm lägger ner tre mottagningar och startar upp en helt ny mottagning. Norra mottagningen, Magnus Huss-mottagningen och Östermalms beroendemottagning läggs ner. Den nya mottagningen som startas upp är Magnus Huss-mottagningen. Mottagningen öppnar den 1 juli på Gävlegatan 22 i Stockholm. 

– Magnus Huss-mottagningen är sedan tidigare ett väl inarbetat namn inom Beroendecentrum Stockholm. Magnus Huss är världskänd inom beroendevården. Han var pionjär och den första att beskriva alkoholberoende som en kronisk sjukdom, redan år 1849. Därför lånar vi hans namn och flyttar över detta värdefulla varumärke till vår nya mottagning, säger verksamhetschef Johan Franck.

Magnus Huss-mottagningen blir en mycket stor mottagning. De tre mottagningarna som läggs ner har totalt omkring 13 000 besök per år.

– Nya mottagningens uppdrag blir främst att erbjuda vård för de centrala delarna av Stockholm men alla kan självklart söka hit, berättar Johan Franck vidare.

Det är en bred allmän öppenmottagning inom beroendevård som nu startas.

– Det här är en betydligt större mottagning och det innebär att den här mottagningen också kommer att erbjuda ett större behandlingsutbud. Det kommer exempelvis att finnas mer utrymme för gruppterapi och arbetsterapi, säger Maija Segle-Konstenius, enhetschef för mottagningen. 

Magnus Huss-mottagningen öppnar den 1 juli på Gävlegatan 22 i Stockholm.

Publicerad 2015-06-17