Gissa promillen på Pride

Under parollen "Sex, NO Drugs & Rock'n'Roll" deltar Beroendecentrum Stockholm för åttonde året i rad i Stockholm Pride. 

HBT mottagningen och Maria Ungdoms Ungdomsmottagning är HBTQ-certifierade av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuella, transpersoners och queeras rättigheter). Men på Stockholm Pride är det HBT mottagningen som är i främsta fokus.

Stockholm Pride pågår från 29/7 till 1/8.

Även i år ligger Pride Park på Östermalms Idrottsplats. I Pride Park finns det huvudsakliga nöjesutbudet i form av konserter, barer och restauranger. Vi befinner oss helt enkelt i Pridefestivalens nöjescentrum.

Vi vill på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion.

Vårt tält kommer att vara möblerat som en bar på en rockklubb. Istället för alkohol erbjuder vi samtal kring alkohol och narkotika. Huvudattraktionen i tältet är såklart vi som arbetar där men till vår hjälp har vi också ett antal aktiviter.

I aktiviteten ”Gissa din promille” får besökarna gissa sin promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultatet får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion.

I tältet kommer vi också att ha ett reaktionstest. Tanken är inspirera till reflektion kring hur alkohol påverkar bland annat reaktionsförmågan. Vi kommer att ha en tavla där dagens bästa resultat redovisas.

Vi bygger också upp en tatueringsstudio i tältet. Besökarna erbjuds en ”rubb on tatuering” med ”Sex, NO Drugs & Rock ’n Roll”.

Välkommen att besöka oss i vårt tält i Pride Park, på Östermalms IP!

Publicerad 2015-06-18