Maria Ungdoms nya webbplats

Idag lanseras Maria Ungdoms nya webbplats. Syftet är att nå våra olika målgrupper på ett bättre sätt och tillgodose deras behov av information. Men syftet är också att presentera vårt behandlingsutbud, forskning och aktuella nyheter.  

Maria Ungdom, som är en del av Beroendecentrum Stockholm, vänder sig till ungdomar, upp till 25 år, som har problem med alkohol och andra droger och som mår psykiskt dåligt. Våra mottagningar finns i de flesta kommuner i Stockholms län. Maria Ungdom är ett av Stockholms läns landstings starkaste varumärken som kopieras på flera platser i Sverige. Vi jobbar ständigt med att förbättra beroendevården. I detta ingår också att förbättra kommunikationen med våra målgrupper.

– Vi är glada att Maria Ungdom inspirerar till liknande verksamheter runtom i landet så att fler unga kan få den hjälp och stöd som de behöver. Maria Ungdom analyserar fortlöpande målgruppernas behov och anpassar verksamheten efter de utmaningar som finns. Genom den nya webbplatsen hoppas vi kunna nå unga individer på ett ännu bättre sätt och även kunna presentera vårt stora behandlingsutbud, säger Johan Franck, verksamhetschef för Beroendedecentrum Stockholm.

På vår nya webbplats finns information om vilken hjälp vi erbjuder, vart man vänder sig och hur man söker till oss. Men det finns även information om hur man kan hjälpa en kompis som mår dåligt och hur det är att vara tonårsförälder. Det går också att ställa frågor om alkohol och droger och få svar från någon av våra experter. Men det går även att läsa vad andra har frågat om.

– Vem som helst kan vara med om händelser och situationer som ökar risken för skadligt bruk av alkohol eller droger. Du behöver däremot inte ha utvecklat ett beroende för att söka hjälp hos oss utan det räcker att du är bekymrad över din situation. Även kompisar och föräldrar eller andra närstående är välkomna att kontakta oss, säger Johan Franck.

Du som behöver hjälp

Välkommen till oss om du behöver hjälp. Maria Ungdom Akut- och heldygnsvård kan hjälpa dig som är upp till 20 år. Akutmottagningen är öppen dygnet runt, året om.

Du är även välkommen till våra lokala öppenvårdsmottagningar, Mini-Maria, eller våra mottagningar för unga vuxna (upp till 25 år).

Publicerad 2016-04-26