"Vätskekontroll på Stureplan den 7 november, 2014"

En lyckad kväll för Beroendecentrum Stockholm.

I fredags var Beroendecentrum Stockholm ute i vimlet på Stureplan! Som en del av psykiatrins vecka erbjöds nöjeslystna Stockholmare en ”vätskekontroll” med möjlighet att gissa sin promille och därefter blåsa i en alkometer.

Metoden har tidigare använts under Stockholm Pride och på Medborgarplatsen. Men hur skulle Stureplan ställa sig till vår närvaro?

Utrustade med ett tält, en bardisk, alkometrar, vatten och trevliga medarbetare satte vi igång kl. 21.00!

Även "Stureplansfolket" uppskattade vår närvaro. "Vad bra att ni är här” och ”ni borde vara här varje kväll", sa flera av våra besökare. 

Känslan som många besökare fick när de stod inne i tältet var att de började fundera över sin egen eller andras alkoholkonsumtion. Men många funderade också över att det inte är så vanligt att reflektera över alkoholkonsumtionen ute i vimlet, förutom när dörrvaktens granskande öga ska passeras.

Ett hundratal besökare valde att gissa sin promille och därefter blåsa i alkometer.

Och ungefär lika många sa att de skulle lyda vårt råd om ”varannan vatten” resten under kvällen. Så ett hundratal vattenflaskor delades därmed ut till besökarna.

Ett par som var ute på kvällsjoggingtur trodde att det var en vätskekontroll för motionärer i Stureplansvimlet. Men, givetvis fick de också varsin flaska vatten.

”Det var en väldigt lyckad kväll där vi fick möjlighet att sprida en positiv bild av Beroendecentrum Stockholm, berättar Daniel Uppström.

Från Beroendecentrum Stockholm medverkade också Johan Franck, Nadja Eriksson, Charlotta Törngren Björnfot.