Politiker praktiserar hos Beroendecentrum Stockholm under Stockholm Pride

Det med stor glädje som vi välkomnar politiker från Stockholms län till Beroendecentrum Stockholms tält i Pride Park. 

Under parollen Sex, NO Drugs & Rock'n'Roll deltar Beroendecentrum Stockholm för åttonde året i rad i Stockholm Pride. I år har vi utökat personalstyrkan med "praktikanter”. Det är politiker från Stockholms län med ett särskilt intresse för HBTQ-frågor och beroendevård som ”praktiserar” i vårt tält i Pride Park. Politiker och målgrupp ges möjligheter att mötas direkt för diskussion. Det är Marie Ljungberg Schött (M), Ella Bohlin (KD), Maria Fälth (KD), Jessica Ericsson (FP) och Håkan Jörnehed (V) som medverkar. Du är välkommen att träffa dem under kvällstid.

Beroendecentrum Stockholm har medverkat som utställare på Pride Park sedan 2007. Vi vill på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion. I aktiviteten ”Gissa din promille” får besökarna gissa sin promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultatet får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion.

HBT mottagningen och Maria Ungdoms Ungdomsmottagning är HBTQ-certifierade av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuella, transpersoners och queeras rättigheter). Målet med mottagningarna är att särskilt skapa en miljö där alla kan känna sig inkluderade och välkomna. Hos oss möter patienterna inga fördömanden utan kunniga människor som är specialister på beroende.


Välkommen att besöka oss i vårt tält i Pride Park, på Östermalms IP.

Johan Franck
verksamhetschef
Beroendecentrum Stockholm

---

För mer information om Beroendecentrum Stockholm och vårt deltagande i Stockholm Pride, välkommen att kontakta:
Daniel Uppström, telefon 073-966 09 15, e-post daniel.uppstrom@sll.se
Camilla Petersson, telefon 08-123 470 10 (även mobil), e-post camilla.petersson@sll.se


Beroendecentrum Stockholm är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som ingår i Stockholms läns landsting. Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende. Även du som har en närstående med beroendeproblem kan få hjälp hos oss. Läs mer på vår webbplats: www.beroendecentrum.se.

Beroendecentrum Stockholm är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001, arbetsmiljöcertifierat enligt OHSAS 18000 och miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Publicerat 2015-07-29