Politiker under parollen Sex, NO drugs & rock'n'roll

Beroendecentrum Stockholm medverkar i Stockholm Pride under parollen ”Sex, NO drugs & rock'n'roll”. I år har vi utökat personalstyrkan med praktiserande politiker.

Vi vill på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion. I vårt tält i Pride Park kan du diskutera, ”tatuera” dig, testa reaktionsförmågan, gissa din promille och få varannan vatten.

– Inom Beroendecentrum Stockholm sätter vi stort fokus på att alla ska känna sig inkluderade och välkomna när de behöver råd, stöd och hjälp. Hos oss möter patienterna inga fördömanden, utan kunniga människor som är specialister på beroende, säger Johan Franck som är verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm.

Beroendecentrum Stockholm har medverkat som utställare på Stockholm Pride sedan 2008. Vi har i år utökat personalstyrkan med "praktikanter”. Politiker från Stockholms län med ett särskilt intresse för HBTQ-frågor och beroendevård ”praktiserar” i vårt tält. Politiker och målgrupp ges därmed möjligheter att mötas direkt för diskussion.

Bland praktikanterna finns landstingsråden Marie Ljungberg Schött (M) och Ella Bohlin (KD, med flera. Du träffar säkrast praktikanterna under kvällstid.

Sex, NO drugs & rock’n’roll

I Pride Park är vårt koncept ”Sex, NO drugs & rock ’n roll”. Tältet är möblerat som en bar på en rockklubb, men istället för alkohol erbjuder vi samtal kring alkohol och narkotika.

I aktiviteten ”Hur fort går det för dig?” kan du testa din reaktionsförmåga. Och i aktiviteten ”Fyllerikortet” kan du gissa din promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultaten får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion.

Välkommen att besöka oss i vårt tält i Pride Park, på Östermalms IP.

Johan Franck

verksamhetschef
Beroendecentrum Stockholm

 

Kontaktperson

Christer Spångberg

Chef inom Beroendecentrum Stockholm
christer.spangberg@sll.se
08-123 459 10

Beroendecentrum Stockholm är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som ingår i Stockholms läns landsting. Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende. Även du som har en närstående med beroendeproblem kan få hjälp hos oss.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en del av Stockholms läns landsting. Vi bedriver hälso- och sjukvård inom bland annat primärvård, barn- och vuxenpsykiatri, habilitering, geriatrik, och avancerad hemsjukvård i hela Storstockholm. I samverkan med Karolinska Institutet bedrivs även forskning, utveckling och utbildning inom folkhälsa, allmänmedicin och psykiatri i fem centrumbildningar. SLSO omsätter drygt 9 miljarder kronor per år och är med cirka 11 500 medarbetare en av de största vårdgivarna i Sverige.

Stockholms läns sjukvårdsområde är certifierat enligt ISO 9001 (kvalitet) ISO 14001 (miljö) och OHSAS 18000 (arbetsmiljö).