Vätskekontroll på Medborgarplatsen

Omkring 13 % av svenskarna anses ha riskabla alkoholvanor. Därför genomför Beroendecentrum Stockholm en ”vätskekontroll” i ett av Sveriges krogtätaste områden: Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Evenemanget äger rum på Medborgarplatsen fredagen den 4 september klockan 17:30 – 21:30.

– Vi vill göra något annorlunda. Därför bjuder vi in till en vätskekontroll där du kan gissa din promille och sedan få resultatet genom att blåsa i en alkometer, säger Johan Franck verksamhetschef på Beroendecentrum Stockholm.

Syftet med evenemanget är att på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol. Men vi vill också tala om att hos oss möter du inga fördömanden utan kunniga människor som är specialister på skadligt bruk och beroende.

Varmt välkommen!

Johan Franck
verksamhetschef
Beroendecentrum Stockholm

---

För mer information om evenemanget och om Beroendecentrum Stockholm,
välkommen att kontakta:
Daniel Uppström, telefon 073-966 09 15, e-post daniel.uppstrom@sll.se
Camilla Petersson, telefon 08-123 470 10 (även mobil), e-post camilla.petersson@sll.se

 


Beroendecentrum Stockholm är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som ingår i Stockholms läns landsting. Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende. Även du som har en närstående med beroendeproblem kan få hjälp hos oss. Personer upp till 25 år är välkomna till Maria Ungdom som är en del av Beroendecentrum Stockholm. Läs mer på våra webbplatser: www.beroendecentrum.se och www.mariaungdom.se.

Beroendecentrum Stockholm är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001, arbetsmiljöcertifierat enligt OHSAS 18000 och miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Publicerad: 150903