Droger

På faktasidorna i menyn finns de vanligaste narkotiska preparaten listade. Här kan du också läsa om droger men även hitta svar på de vanligaste frågorna. 

Foto: Marie Kristensson

Kan man droga lite lagom? 

Många tar steget från sprit till cannabis, kokain eller andra droger. Kanske du självmedicinerar mot ångest eller laddar inför ett klubbesök. Men det går inte att droga lite lagom. Du fastnar i ett beroende och riskerar att råka riktigt illa ut. Droger påverkar hela dig. Och din omgivning. 

Varför är droger så tabubelagt när det är socialt accepterat att dricka alkohol?

Det är många skillnader mellan alkohol och droger. Droger är olagligt, både att använda, sälja och inneha. Du kan till exempel få en månads fängelse även för mindre narkotikabrott.

Men framför allt förstör du din kropp. Kroppen slits ut fort, du ser ofräsch ut och riskerar att skada dig själv när du är påtänd och inte har riktig koll på läget. Du kanske inte tycker att det syns på dig.

Med kokain i kroppen är det lätt att tycka att du ser en snygging i spegeln. Men lura inte dig själv. Man blir ju inte snygg och vältränad av kokain. Och du kan inte lura andra för de som känner dig ser och vet mer än du tror. Kanske är det din tandläkare som vet först, för narkomanen avslöjas nämligen lätt i munnen.

Allt det här vet du säkert redan. Men även om du är medveten om riskerna och känner att hälsan sviktar, är steget till att sluta inte så lätt att ta. Om du vill ha hjälp ur ditt drogberoende är du välkommen till oss. Vi kan hjälpa dig.