Läkemedel och hälsa - specialisthjälp för dig med läkemedelsberoende

Läkemedel och hälsa är en specialistmottagning för dig som har ett läkemedelsberoende. Vi erbjuder individuellt anpassad nedtrappning av beroendeframkallande läkemedel. Om du har ett långvarigt beroende av olika opioider kan medicinväxling ske till ett preparat som är mer lämpligt för långtidsbehandling.

Vi har ett helhetsperspektiv på din hälsa och jobbar i team. Du får träffa en sjuksköterska regelbundet för att få stöd, motivation vid abstinens samt hälsosamtal. Hos våra psykologer kan du få hjälp med exempelvis sömnsvårigheter, ångest, depression och trauma. Vår case manager kan stötta med att söka sociala insatser/bidrag, samordna vårdinsatser, koordinera vid sjukskrivning m.m. Du träffar regelbundet en ansvarig läkare som följer upp din behandling och hur du mår.

Vi kan bara hjälpa till när det gäller läkemedel som är klassificerade som beroendeframkallande. Om du har fått besvär av andra typer av läkemedel ska du vända dig till antingen den läkare som skrev ut läkemedlet eller till din vårdcentral. 

 

 

 

Karta över alla våra öppenvårdsmottagningar

Karta och kontaktuppgifter till vuxenmottagningar

Du är välkommen att söka vård direkt på våra öppenvårdsmottagningar. Via denna länk ser du alla öppenvårdsmottagningar och deras kontaktuppgifter (öppnas i ny flik).

Karta och kontaktuppgifter till Maria Ungdom (för unga upp till 25 år)

Du är välkommen att söka vård direkt på våra öppenvårdsmottagningar. Via denna länk ser du alla Maria Ungdoms öppenvårdsmottagningar och deras kontaktuppgifter (öppnas i ny flik).