Anonymt stöd via nätet och telefon

Har du problem med alkohol, droger, spel om pengar eller rökning? Eller har du precis börjat fundera över dina vanor och skulle vilja prata med någon förutsättningslöst? Här kan du få anonymt stöd via nätet och telefon. Stödet ges av professionella rådgivare, det kostar ingenting och är tillgängligt för hela landet.

Alkoholhjälpen

Alkoholhjälpen erbjuder information, stöd och rådgivning via nätet och telefon för personer som vill förändra sina alkoholvanor. Även anhöriga är välkomna till Alkoholhjälpen. 

2024 flyttade Alkohollinjen in till Alkoholhjälpen. Det gör att allt stöd för dig som funderar över alkohol nu finns samlad på en och samma plats. Telefonnumret för att ringa är samma som tidigare: 020-84 44 48.

Droghjälpen - 020-91 91 91

Droghjälpen erbjuder information, stöd och rådgivning till alla som har funderingar över sin egna eller någon annans användning av droger. Kontakten sker via nätet och telefon.

Sluta-Röka-Linjen - 020-84 00 00

Sluta-Röka-Linjen erbjuder stöd till personer som vill sluta röka eller snusa. Du kan också höra av dig om du önskar stöd för att inte falla tillbaka efter att ha slutat, eller för att komma på fötter igen efter ett bakslag. Även anhöriga kan höra av sig för stöd och råd.

Stödlinjen för spelare - 020-81 91 00

Stödlinjen erbjuder rådgivning till personer som upplever problem med spel om pengar och deras anhöriga. 

 

Lilla häftet om självhjälp mini

Lilla häftet om självhjälp

Alkohollinjen, Alkoholhjälpen och Droghjälpen har tagit fram Lilla häftet om självhjälp. Här får du en överblick av vad självhjälp innebär och några exempel på övningar.

  • Vad innebär självhjälp?
  • Hur fungerar självhjälp på Alkohollinjen, Alkoholhjälpen och Droghjälpen?
  • Vad säger rådgivare på stödlinjerna om självhjälp?
  • Hur kan du kartlägga risksituationer och sätta upp ett mål?

Ladda ned häftet som PDF (1 mb)

 

Lyssna på samtal med Alkoholhjälpen