Politiker under parollen Sex, NO drugs & rock'n'roll

Beroendecentrum Stockholm medverkar i Stockholm Pride under parollen ”Sex, NO drugs & rock'n'roll”. I år har vi utökat personalstyrkan med praktiserande politiker.

Välkommen till Beroendecentrum Stockholm i Pride Park.

Vi vill på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion. I vårt tält i Pride Park kan du diskutera, ”tatuera” dig, testa reaktionsförmågan, gissa din promille och få varannan vatten. 

– Inom Beroendecentrum Stockholm sätter vi stort fokus på att alla ska känna sig inkluderade och välkomna när de behöver råd, stöd och hjälp. Hos oss möter patienterna inga fördömanden, utan kunniga människor som är specialister på beroende, säger Johan Franck, verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm.

Beroendecentrum Stockholm har medverkat som utställare på Stockholm Pride sedan 2008. Vi har i år utökat personalstyrkan med "praktikanter”. Politiker från Stockholms län med ett särskilt intresse för HBTQ-frågor och beroendevård ”praktiserar” i vårt tält. Politiker och målgrupp ges därmed möjligheter att mötas direkt för diskussion.

Bland praktikanterna finns landstingsråden Marie Ljungberg Schött (M) och Ella Bohlin (KD, med flera. Du träffar säkrast praktikanterna under kvällstid.

Sex, NO drugs & rock’n’roll

I Pride Park är vårt koncept ”Sex, NO drugs & rock ’n roll”. Tältet är möblerat som en bar på en rockklubb, men istället för alkohol erbjuder vi samtal kring alkohol och narkotika.

I aktiviteten ”Hur fort går det för dig?” kan du testa din reaktionsförmåga. Och i aktiviteten ”Fyllerikortet” kan du gissa din promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultaten får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion. 

Välkommen att besöka oss i vårt tält i Pride Park på Östermalms IP.

Publicerad 2017-07-31