Möt våra medarbetare

På Beroendecentrum Stockholm jobbar cirka 800 medarbetare i mer än 10 yrkeskategorier. Här berättar några av dem om deras arbete.

Caroline Bohman - Psykiatrisk sjuksköterska

"Det som driver mig i jobbet är att jag vet att jag kan hjälpa en människa att göra en förändring i sitt liv. Jag vet det för jag har sett det och det är inte omöjligt. Och tycker människan jag möter att det är omöjligt, så är det mitt uppdrag att försöka hitta de här positiva delarna som man kan lyfta och visa att det inte är kört."

 

Vilka egenskaper krävs i ditt jobb?

"I mitt arbete krävs det framför allt att man har ett empatiskt förhållningssätt, att man ser hela människan och att man är lugn och har förmåga att höra vad som sägs bakom det sagda ordet, att man har den lyhördheten."

Anna Persson - Psykolog

"Med ordentlig utredning, diagnos och behandling så kan det gå ganska fort att må oerhört mycket bättre från att ha mått fruktansvärt dåligt, även om man gjort det i många år, så det finns hopp!"

 

Vad i ditt jobb driver dig? 

"Det som driver mig är att tillhandahålla god behandling för människor som har haft beroende och som ofta har varit eftersatta inom sjukvården. Att se till att de här patienterna får god behandling både för sitt beroende och för annan samsjuklighet. Det finns superbra behandlingar men de ska också komma patienterna tillgodo"

 

Jenny Lundström - Skötare

"Det är viktigt att kunna skapa en yrkesmässig relation där patienten får ett förtroende och kan lita på dig"

 

Vad i ditt jobb driver dig?

"När jag ser att det går bra för de patienter jag har haft kontakt med. Ibland ringer patienter till avdelningen och tackar för den hjälp som vi har givit dem. Det är någonting som jag går igång på."

Henrik Sadleir, sjuksköterska inom heldygnsvården

"Vår patientgrupp är väldigt bred. Det gör att vi alltid måste vara redo att ge ganska avancerad sjukvård, både somatisk och psykiatrisk."

 

"För mig är det väldigt givande att få vara en del av en plats där människor i kris och utsatthet kan komma och få vård utan att behöva känna sig stigmatiserade. Det är nog det bästa med mitt jobb, att man får känna att man gör skillnad."

Möt medarbetare inom akut- och heldygnsvården

Indira Ulcinjak, enhetschef Beroendeakuten Stockholm

"På Beroendeakuten händer det mycket hela tiden. Vi vet aldrig vad som kommer in genom dörren. Det kan vara hjärnblödningar, hjärtinfarkter, dilerium eller toxiska syndrom."

 

"Ibland kan det uppstå laddade situationer som gör att vi snabbt behöver kunna ta ställning till olika etiska dilemman." 

 

Henrik Sadleir, sjuksköterska avdelning 8

"Vår patientgrupp är väldigt bred. Det gör att vi alltid måste vara redo att ge ganska avancerad sjukvård, både somatisk och psykiatrisk."

 

"Mina fantastiska kollegor är verkligen krydda på moset. Vi har otroligt högt i tak och olika bakgrunder som gör att vi kompletterar varandra på ett bra sätt"

Foto av Karolinska Institutet

Emma jobbar med patienter som kräver heldygnsvård

Emma tog sin examen från KI:s sjuksköterskeprogram våren 2020. Här berättar hon om hennes arbete på Beroendecentrum Stockholm.

Publicerad: 2018-12-05