Mika Hälsa

Mika Hälsa är en sex- och samlevnadsmottagning som samverkar med Mikamottagningen inom Stockholms stad. 

För vem?

Du som har sex mot ersättning och/eller skadar dig med sex eller är utsatt för människohandel i sexuella ändamål är välkommen till oss. Men även du som har beroendeproblem kan få hjälp hos oss. Vi vänder oss till alla personer oavsett kön, könsidentitet och sexuell identitet.

Vad vi kan hjälpa till med

Vi erbjuder rådgivning kring sex- och samlevnad, preventivmedel, graviditet och abort, cellprovtagning och provtagning av sexuellt överförbara infektioner, STI. Du är välkommen att boka tid hos vår barnmorska och/eller gynekolog.

Om du behöver erbjuder vi också möjligheter att träffa läkare som är specialist inom psykiska sjukdomar och beroendesjukdomar.

Vårt arbete är individanpassat. Det innebär att vi erbjuder det stöd som just du behöver. 

Vi har tystnadsplikt. Alla besök är kostnadsfria.

Du som vill ha hjälp

Du kan söka till mottagningen genom att ringa själv till mottagningen eller boka tid genom 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du hittar kontaktuppgifter på 1177. 

Välkommen! 

Mikamottagningen (Stockholms stad)

Stöd för dig som fått ersättning för sex eller skadar dig med sex. Den hjälp som erbjuds här är samtal, stöd och praktisk hjälp vid kontakt med exempelvis myndigheter. Du kan läsa mer på Stockholms stads webbplats: