Mottagningen i Jakobsberg har nu öppnat!

Den 22/5 invigdes Beroendecentrum Stockholms nya mottagning i Jakobsberg: Järfälla-Upplandsbro. Det blir en av Sveriges största beroendemottagningar och över 100 patienter har redan hittat hit.

– Alla som kom på invigningen var positiva och det var en otroligt fin stämning under eftermiddagen. Vi har även fått positiv respons från våra vårdgrannar och kommuner i pågående samverkan då efterfrågan på en beroendemottagning i upptagningsområdet har varit stor, säger Caroline Bohman som är enhetschef för mottagningen.

Drygt 80 personer var på plats för att titta på de helt nyrenoverade lokalerna och prata med kollegor och samarbetspartners. Region Stockholms sjukvårdspolitiker Sandra Ivanovich Rubin (MP) höll ett kort tal och klippte band tillsammans med Beroendecentrum Stockholms verksamhetschef Johan Franck och medarbetarna på mottagningen.


Sandra Ivanovich Rubin (MP) förklarade mottagningen invigd genom att klippa bandet tillsammans med Johan Franck, verksamhetschef Beroendecentrum Stockholm, och övriga medarbetare.
Fotograf: Jonna Engwall

– Jag känner mig hedrad över att få vara med om att inviga den här mottagningen och vill även passa på att visa min tacksamhet för ert viktiga uppdrag och arbete, sa Sandra Ivanovich Rubin samtidigt som hon klippte av bandet och förklarade mottagningen officiellt invigd.

Öppnade 4 april

Mottagningen öppnade redan den 4 april på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF), efter att de gett Beroendecentrum Stockholm områdesansvar för beroendevården i kommunerna Järfälla och Upplands Bro.

– Vi har bara på några veckor skrivit in 140 patienter, vilket tyder på att behovet är stort i området, säger Caroline Bohamn. 

På mottagningen jobbar fyra sjuksköterskor, en specialistläkare, en psykolog och en medicinsk sekreterare. Man håller även på att rekrytera ytterligare en läkare samt en sjuksköterska.

Väggar fyllda med konst

Mottagningens väggar pryds av många konstverk som fick mycket positiv uppmärksamhet av besökarna. Konsten är ett samarbete med Kompetenscentrum för kultur och hälsa som arbetar tillsammans med Beroendecentrum Stockholm för att erbjuda olika kulturinsatser inom vården. Syftet är att bidra till en mer omhändertagen miljö och förhoppningsvis även till engagemang, stimulans och avkoppling.

Besök mottagningen

Mottagningen ligger vid station Frihetsvägen i Jakobsberg i samma hus som Friskis & Svettis. Adress Järfällavägen 102-104 (plan 4). Telefonnummer 08-123 458 70.

Öppettider och e-tjänster finns på 1177: Järfälla-Upplands Bro beroendemottagning

Publicerad 2023-06-02