Ny remissportal för Maria Ungdom

Idag den 1 februari 2024 öppnar Maria Ungdom upp för egenanmälningar i Alltid Öppet. Samtidigt lanserar de en ny remissportal som gäller för alla inkommande egenanmälningar och remisser. Det gör att du som söker vård enkelt kan önska geografiskt område och snabbare få en första tid.

Med egenanmälan i Alltid öppet kan du som är 18-25 år, och du som är förälder till barn under 18 år, enkelt skicka en digital anmälan för att få en första tid hos Maria Ungdom. Du behöver heller inte välja mottagning, utan din anmälan skickas till den nya remissportalen som gäller för hela Maria Ungdom. Den tas emot av vårdpersonal som snabbt kan göra en bedömning och erbjuda dig en första ledig tid på någon av Maria Ungdoms mottagningar.

- Med en gemensam remissportal får vi en väg in till Maria Ungdoms öppenvård. Det gör att vi kan erbjuda en första ledig tid snabbare och lättare hjälpa patienter att hamna på rätt mottagning från början utifrån behov och önskemål, säger Emil Jäder, leg. psykolog på Maria Ungdom och en av projektledarna för den nya remissportalen.

Gör en egenanmälan

För att göra en digital egenanmälan loggar du in i Alltid Öppet och väljer Maria Ungdoms remissportal under Vårdenheter. Klicka sedan på Egenanmälan.

Precis som tidigare går det också bra att anmäla sig via telefon, 08-123 474 10.

Remittering

Alla remisser till Maria Ungdoms öppenvårdsmottagningar ska nu gå till den nya remissportalen. 

>> Läs mer om remittering till Maria Ungdom

 

Publicerad 2024-02-01