Vårt mål är att göra skillnad

Det värmer när vi får återkoppling från er som söker hjälp hos oss. Nyligen fick vi detta mail från en tidigare patient som fått hjälp för sitt spelberoende hos oss och som gärna ville dela med sig av sin upplevelse till andra som funderar på att ta hjälp.

”Jag vill bara dela med mig av min berättelse och feedback till er och hoppas ni tar det vidare inom företaget, förhoppningsvis kan det även hjälpa andra så ni får dela min historia om det kan hjälpa andra som går igenom liknande.

För några år sedan var jag väldigt svårt spelberoende vilket ledde till att jag spelade bort alla mina pengar och tog så många lån jag kunde få för stora belopp. Spelandet grundade sig i att jag mådde dåligt psykiskt och problem på dåvarande arbetsplats. Jag var så beroende att jag spelade bort alla mina sparpengar och hamnade i stora skulder, lånade pengar från familj och vänner och hela livet kretsade kring spelandet. Till slut kunde jag inte ta fler lån då min kreditvärdighet blev så låg, jag förlorade kontakten med flera närstående, jag hade inte råd med mat på bordet och jag kände att jag hade förstört hela mitt liv. 

Jag sökte till sist behandling hos er via e-stöd och till en början tänkte jag att det aldrig kommer fungera då jag var så beroende av att spela, och det fungerade inte heller så bra till en början. Jag gjorde övningarna men jag fortsatte spela som innan, jag kunde inte stoppa mig själv. Men längre mot slutet av behandlingen blev det mer intensivt med övningar och svårare uppgifter och jag började här märka att jag inte längre hade lika stort behov av att spela, och när jag var klar med behandlingen hade jag helt lyckas sluta spela vilket jag aldrig trodde skulle vara möjligt! 

Ända sedan jag avslutade min behandling hos er för flera år sedan är jag fortfarande helt spelfri och så kommer det fortsätta.

Jag vill tacka er så mycket för behandlingen jag fick av er och era duktiga psykologer och läkare, utan den hjälpen hade jag aldrig kommit dit jag är idag! Fortsätt med det ni gör för det gör verkligen enorm skillnad för många och tack för att ni lyssnat.”

Stort tack för dina ord! De tar vi med oss in i år 2024 då vi fortsätter att sträva efter att göra skillnad för våra patienter.

 

Publicerad 2023-12-28