Möt våra medarbetare

Välkommen att möta tre av våra cirka 660 medarbetare. Här berättar Anna Persson, Jenny Lundström och Caroline Bohman om sina jobb hos oss i film och intervju.

Caroline Bohman - Psykiatrisk sjuksköterska

"Det som driver mig i jobbet är att jag vet att jag kan hjälpa en människa att göra en förändring i sitt liv. Jag vet det för jag har sett det och det är inte omöjligt. Och tycker människan jag möter att det är omöjligt, så är det mitt uppdrag att försöka hitta de här positiva delarna som man kan lyfta och visa att det inte är kört."

 

Vilka egenskaper krävs i ditt jobb?

"I mitt arbete krävs det framför allt att man har ett empatiskt förhållningssätt, att man ser hela människan och att man är lugn och har förmåga att höra vad som sägs bakom det sagda ordet, att man har den lyhördheten."

Anna Persson - Psykolog

"Med ordentlig utredning, diagnos och behandling så kan det gå ganska fort att må oerhört mycket bättre från att ha mått fruktansvärt dåligt, även om man gjort det i många år, så det finns hopp!"

 

Vad i ditt jobb driver dig? 

"Det som driver mig är att tillhandahålla god behandling för människor som har haft beroende och som ofta har varit eftersatta inom sjukvården. Att se till att de här patienterna får god behandling både för sitt beroende och för annan samsjuklighet. Det finns superbra behandlingar men de ska också komma patienterna tillgodo"

 

Jenny Lundström - Skötare

"Det är viktigt att kunna skapa en yrkesmässig relation där patienten får ett förtroende och kan lita på dig"

 

Vad i ditt jobb driver dig?

"När jag ser att det går bra för de patienter jag har haft kontakt med. Ibland ringer patienter till avdelningen och tackar för den hjälp som vi har givit dem. Det är någonting som jag går igång på."

Publicerad: 2018-12-05