Mottagningen för elitidrott och hälsa

Beroendecentrum Stockholm och Riksidrottsförbundet (RF) har inlett ett samarbete för att hjälpa elitidrottare som mår psykiskt dåligt. På mottagningen kan du få hjälp med behandling och förebyggande behandling både under karriären och efter karriären. 

Du som är 18 år eller äldre och är aktiv idrottare eller tränare/ledare på högsta elitnivå är välkommen att söka hjälp hos oss. Med elitnivå menas att du har varit med i ett landslagssammanhang någon gång under senaste två åren. Även du som nyligen avslutat din elitidrottskarriär som aktiv eller tränare/ledare, någon gång det senaste året, är välkommen att söka hjälp hos oss. 

De som kommer till oss är aktiva inom många olika idrottsområden, exempelvis kampsport, motorsport, uthållighetsidrott, precisionsidrott eller lagsport.

Behandlarna som jobbar på mottagningen har en stor kunskap och förståelse för den miljö och de utmaningar som du som elitidrottare vistas i.  

På mottagningen kan du få stöd och hjälp om du mår psykisk dåligt. Det kan till exempel handla om beroendeproblem, depression, ångest, ätstörningar, utmattning och överträning. 

De flesta som har fått hjälp hos oss uppger efter avslutad behandling att de mår mycket bättre. 

Du som behöver hjälp

Du kan söka till oss från hela landet. Om du behöver hjälp kan du göra en egenanmälan via 1177 Vårdguiden E-tjänster. När vi har fått din egenanmälan, kontaktar vi dig så snart vi kan på det telefonnummer som du uppgett i din egenanmälan. 

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon.

När du går i behandling hos oss betalar du patientavgift upp till högkostnadsskydd. 

Välkommen till oss!

Mottagningen för elitidrott och hälsa

Du kan läsa mer om Mottagningen för elitidrott och hälsa på webbplatsen: