Tobaksprogrammet - sluta röka

Bryt dina nikotinvanor med nätbaserad tobaksavvänjning

Nu kan du som är patient hos oss gå ett program för tobaksavvänjning via nätet. Programmet är kostnadsfritt, pågår i 12 veckor och ger dig konkreta strategier för att hantera sug och återfall.

Många av de som kommer till oss använder olika nikotinvarianter, men allt fler uppger att de önskar sluta och många väljer att ta hjälp på sin mottagning. Under 2019 hade vi så många som 2000 patienter som slutade med cigaretter.

Att gå ett program via nätet passar den som trivs med att jobba mer självständigt eller som har svårt att komma till sin mottagning på utsatta tider.

Ett självhjälpsprogram baserat på MI och KBT

Tobaksprogrammet är ett självhjälpsprogram som ger stöd till strukturerad avvänjning av tobak. Programmet baseras på metoder från motiverande samtal (MI) och kognitiv beteendeterapi (KBT). Du får ta del av strategier för att hantera sug, tacka nej, utveckla krisplaner och minimera risk för återfall. Under programmets gång rekommenderas att du har ett antal uppföljningar med behandlaren på din mottagning.

Anmäl ditt intresse till din vårdkontakt

För att gå programmet behöver du vara över 18 år, vara patient på Beroendecentrum Stockholm och ha en aktiv kontakt på någon av våra mottagningar. Du anmäler dig genom att prata med din behandlare/vårdkontakt.

Programmet tillhandahålls via 1177 Vårdguidens plattform, sob.1177.se, och du behöver därför ha en giltig e-legitimation.

Publicerad 2020-09-08