Järva Unga Specialistcenter medverkar i lokaltidningen Norra Sidan

I Norra Sidan den 7 juni i intervjuas Hans-Martin Engström, psykolog på mottagningen Järva Unga Specialistcenter. Med ett nytt ”tänk” hoppas man att nå ungdomar mellan 16-25 år med missbruksproblem och samtidig ohälsa. 

I artikeln ”Nytt tänk vänder sig till yngre” den 7 juni i Norra Sidan intervjuas Hans-Martin Engström om Järva Unga Specialistcenter. Mottagningen vänder sig till ungdomar mellan 16-25 år med missbruksproblem och samtidig ohälsa.

– Om man dricker mer än man tänkt sig, dricker större mängder och märker att man inte blir berusad, är det tecken på ökad tolerans, eller att ens drickande går ut över fritid och studier, att man får prioritera bort andra saker. Börjar man med droger överhuvudtaget är man i riskzonen. Man behöver inte ha ett tungt missbruk för att söka hjälp här, det viktiga är att man själv upplever att man har ett problem, säger Hans-Martin Engström.

Ökad tillgänglighet och tidiga insatser är två ledord för Järva Unga Specialistcenter. 

 – En målsättning är att det ska vara lätt att nå oss och att du snabbt ska få en tid om du är motiverad, säger Hans-Martin Engström.

Det behövs därför ingen remiss för att komma till mottagningen och besöket är dessutom kostnadsfritt.

– Den som upplever att den har problem får gärna komma hit med en anhörig. Vi har också rådgivning på telefon, avslutar Hans-Martin Engström.

Publicerad 2015-06-08