Stockholm Pride 2016

Hög stämning i Beroendecentrum Stockholms tält under Stockholm Pride på Östermalms Idrottsplats. Många ville gissa sin promille, blåsa i alkometer, testa sin reaktionsförmåga och få parkens snyggaste tatuering.

Bilden: Några av våra medarbetare som arbetat i tältet under festivalveckan

Om vår medverkan 

Beroendecentrum Stockholm har medverkat som utställare på Pride Park sedan 2007. Tanken är att på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion. I aktiviteten Gissa din promille får besökarna gissa sin promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultatet får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion.

– Vi får många frågor om beroende och många blir också imponerade av det stora utbud av vård och behandling som vi kan erbjuda, säger Christer Spångberg, biträdande sektionschef och ledningens representant inom Beroendecentrum Stockholm.

Genom vår medverkan får vi därmed möjligheter att berätta om vårt stora behandlingsutbud men också att hos oss möter patienterna inga fördömanden utan kunniga människor som är specialister på beroende. 

Om festivalveckan 

– Det har varit en fantastisk vecka med många besök i tältet. Besökarna har fått möjlighet att gissa sin promille och därefter blåsa i en alkometer. Andra har kommit för att testa sin reaktionsförmåga eller för att få vår speciella rub on tatuering Sex, NO Drugs & Rock ’n Roll som enligt många är Pride Parks snyggaste tatuering. Precis som tidigare år har stämningen varit hög och vi har fått mycket uppskattning från våra besökande, volontärer, grannar och andra utställare, säger Christer Spångberg.

Du som vill ha hjälp

Välkommen till våra mottagningar om du vill ha hjälp. Du kan antingen söka direkt till oss, eller via din vårdcentral eller husläkare. Vi kan också ge råd till dig som är orolig för någon i din närhet.

Publicerad: 160803

Publicerad 2016-08-03