Ny mottagning invigd

Täby-Danderyd-Vaxholms beroendemottagning är nu invigd av Johan Franck, som är verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm. Med en större mottagning får vi bättre möjligheter att bredda vårdutbudet. Och det geografiska läget i Täby centrum är också positivt för patienterna.

Bilden: Johan Franck, Melina Ghassemi och Liselotte Sten

Sedan den 13/2 finns Täby-Danderyd-Vaxholms beroendemottagning i nya lokaler på Biblioteksgången 9, plan 3, i Täby. Den 2/6 var det invigning av de nya lokalerna.  

–Det är viktigt för oss att finnas i patienternas närmiljö. Mottagningens geografiska läge i Täby centrum är betydligt bättre. Det finns goda kommunikationer till Täby centrum, säger Liselotte Sten som är sektionschef för Norra länets öppenvård.

Täby-Danderyd-Vaxholms beroendemottagning är en lokal öppenvårdsmottagning som erbjuder hjälp och stöd till patienter som har problem med alkohol, narkotika och läkemedel. Alltfler patienter har hittat till mottagningen.

– Vi har redan sett att fler patienter söker hjälp hos oss. Patienterna känner sig nöjda med den hjälp som vi erbjuder och de tycker även att lokalerna är väldigt fina och trivsamma, säger Melina Ghassemi som är chefssjuksköterska för Täby-Danderyd-Vaxholms beroendemottagning.

Behandlingsutbud

På mottagningen erbjuder man abstinensbehandling, läkemedelsnedtrappning, psykologutredning samt terapi (individuellt eller i grupp), motiverande samtal (samtalsmetod för att underlätta förändringsprocesser) och återfallsprevention (kognitiv beteendeterapi för att förebygga återfall) som tillägg till behandling mot alkoholsug.

– Med en större mottagning får vi bättre möjligheter att bredda vårdutbudet och det är ju positivt för patienterna, säger Johan Franck som är verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm.

Mottagningen samarbetar även med psykiatri, primärvård, social tjänst och frivård. 

Du som behöver hjälp

Du är välkommen att till mottagningen om du behöver hjälp, råd eller stöd. Även du som är anhörig är välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Vård hos oss. 

Publicerad 2017-06-09